Homepage van Slimmens.nlWalter SlimmensAnouk de GansJarno Tijmen SlimmensNog in aanbouwSlimpieBlog PriveSlimpieBlogSlimpieWeb, WebsitebouwSlimpie Strip Site


Jarno & Jesse

Foto's - Weblog (Jarno) - Weblog (Jesse)


 

 

Jarno Tijmen

9 november 2005

Chinese Sterrenbeeld: Haan

Elegant, loyaal, intuïtief, vrijdenkend, populair, sexy, extravert en leergierig, maar ook egocentrisch, onvoorspelbaar en onbevreesd.

De Haan is onbevangen, beschermend en nauwgezet. Een Haan heeft een kleurrijk karakter en een goed organisatievermogen. Ook heeft hij gevoel voor humor, maar met onwrikbare opvattingen. Hij houdt van discussie.

Hanen zijn niet zo tactvol en soms erg wispelturig. Ze hebben een waardige en gezaghebbende houding. Financieel zijn ze bekwaam.

De Haan maakt veel notities en is ambitieus, maar soms een beetje irreëel. Hij houdt niet van kritiek, maar wel van tradities en rituelen, van optochten en pracht en praal.

Een Haan kan erg trots zijn en besteedt meestal veel aandacht aan het uiterlijk. Over het algemeen zijn Hanenkinderen erg onafhankelijk en hebben ze hun zaakjes goed voor elkaar. Ze kunnen zichzelf goed vermaken.

Schorpioen

De Schorpioen is zelfvezekerd, jaloers, koppig, zwaarmoedig, impulsief, emotioneel, hard,
eigenzinnig, moedig, zelfopofferend, krachtig, doortrapt, nors, fanatiek, sensueel, ondoorgrondelijk, heeft een sterke wil, onbuigzame visie, achterdochtig, meesleurend, is taai, moeilijk te bedriegen, meedogenloos, kritisch.
Het mineraal van de Schorpioen is het koper en malachiet en de plant de distel. Koper kan helpen bij geest en het bloed te zuiveren bij arthritis en reumatiek. Malachiet wordt gezien dat het iemand zijn gevoeligheid voor de stem van de geest zou verhogen en kan psychische krachten versterken. Van de distel kun je de jonge stengel eten en die erg veel mineralen bevatten.

 

Jesse Sven

25 december 2007

Chinese Sterrenbeeld: Zwijn

Tolerant, begrijpend, sensueel, geestdriftig, aardig, sympathiek en waarheidsgetrouw maar ook driftig, kleinzielig, lui

Het Varken is tolerant en begrijpend, sensueel, geestdriftig, aardig, sympathiek en waarheidsgetrouw.

Een Varken is een vredesstichter. Varkens handhaven orde en gezag en geloven in gerechtigheid. Ze zijn bereid anderen hun fouten te vergeven, koesteren zelden wrok en zijn niet haatdragend.

Varkens houden van gezelschap en groepsactiviteiten, maar hebben ook behoefte aan alleen-zijn. Varkens zijn meestal betrouwbaar, maar kunnen diep van binnen wel wantrouwend zijn, soms op het paranoïde af.

Varkens hebben gevoel voor humor en zijn onzelfzuchtig. Een Varken is sterk zonder sterk te lijken en maakt zich zelden nodeloos zorgen.

Steenbok

De Steenbok is realistisch, eerzuchtig, gereserveerd, onbuigzaam, statusslaaf, materiele instelling, ordelijk, wantrouwend, melancholiek, vasthoudend, geduldig, spaarzaam, werkt hard, solide, zorgelijk, gedisciplimeerd, diep inzicht, volhardend, is egoistisch, zwijgzaam, conservatief, niet veelzijdig, bedachtzaam, verlangt naar onafhankelijkheid, is koel, heeft gevoel voor politiek en is betrouwbaar. Het mineraal van de Steenbok is het kwarts, de plant is een berk. Kwarts is het griekse woord voor ijs, omdat het daarop lijkt. Ze dachten vroeger dat het hielp om je tegen de dorst te beschermen. Als Steenbok last heeft van de spijsvertering, blaas en nieren dan kan thee van de berk (bast en bladeren)
een goed middel zijn. Bij pijn in het beendergestel of last hebben van zwellingen (b.v. in de knieen) is het nemen van een stoombad van berkebladeren of -takken een goede remedie.