Homepage van Slimmens.nlWalter SlimmensAnouk de GansJarno Tijmen SlimmensNog in aanbouwSlimpieBlog PriveSlimpieBlogSlimpieWeb, WebsitebouwSlimpie Strip Site

Walter Slimmens

Chinese Astrologie: Rat

Positief: Uitstraling, zuinigheid, gezelligheid, expansiviteit, jovialiteit, 'het gezond verstand'.
Negatief: Huichelarij, machtswellusteling, inhalig zijn, zenuwachtigheid, bemoeizucht, opschepperij.

De Rat is een heel expressief mens, charmant maar ook agressief. Hij kan op feestjes eindeloos kletsen met mensen en het is zeldzaam om een Rat rustig op z'n eentje te zien zitten. Ratten hebben veelal meer kennissen dan echte vrienden, maar de vrienden die ze hebben respecteren en koesteren ze. En als je eenmaal echte vriendschap sluit met een Rat, wordt je meteen als familie behandelt!
De Rat heeft de neiging om zijn problemen voor zichzelf te houden, alsof hij ze ontkent.
Ook al kunnen we wel eens kleingeestig en zelfs gemeen zijn, ze zijn ook heel eerlijk en recht voor z'n raap.

Ze kunnen ook eindeloos ontevreden zijn, maar als ze dat weten te hanteren maken ze meestal een succes van hun leven. De meeste Ratten krijgen in 24 uur meer voor elkaar dan velen van ons in een week. Ze hebben een goed instinct waarmee ze in vol vertrouwen overal op af stormen. Maar ook kan de Rat heel koppig zijn, hij zal zeer beslist niet naar de regels van anderen luisteren, alleen naar die van hemzelf. Het zal daarom dan ook niet eenvoudig zijn om met een Rat samen te werken, ook al niet omdat ze ook nog eens knap perfectionistisch zijn. Ze zijn goed georganiseerd en vol talenten, en daarom heel vaak goede politici of zakenlieden. Helaas geeft de Rat het geld dat hij verdient weer even zo hard uit, en misschien verklaart dat ook waarom hij niet makkelijk geld leent aan anderen, zeker niet zonder er iets voor terug te krijgen of onder een hoge rente te vragen.

De Rat is niet romantisch, maar wel sensueel en vol liefde. Ratten kunnen moeilijk te doorgronden zijn, omdat ze ook heel beschermend zijn, maar ze zijn ook loyaal en toegewijd aan hun gezin en familie. De Rat is het eerste teken in de cyclus van de Chinese dierenbeelden, en daarom is de Rat ook vaak het symbool van de pionier. Ze zijn rusteloos en onderzoekend, actief met een druk leven. Ze hebben uitdagingen nodig. Reizen doen ze ook graag. Ze hebben een enorm gevoel voor humor, en zijn in het algemeen nogal extrovert.

Ratten zijn een symbool van geluk en voorspoed. Ze zijn slim, intelligent en bijdehand. Het sterrenbeeld van de rat is wilskrachtig en gedreven door eigenbelang, wat vaak rijkdom en macht inhoudt. De rat heeft een natuurlijke charme en overtuigingskracht. Ratten zijn energiek en veelzijdig, kunnen meestal hun weg om hindernissen heen vinden en zich gemakkelijk aan verschillende omgevingen aanpassen. Ze zijn door hun natuurlijke charme en komische voorkomen allemansvrienden. De rat wil graag weten wie aan zijn kant staat en zal zijn trouwste vrienden belonen met een extra portie bescherming en vrijgevigheid. Ratten hechten sterk aan familiebanden. Ondanks hun neiging tot hamsteren zijn ratten vrijgevig voor hun familie en vrienden. Ratten hebben een goede aanleg voor het vergaren en behouden van rijkdommen.

Ratten moeten leren om, in ieder geval af en toe, meer om anderen dan om zichzelf te geven en moeten opletten hun ideeën niet aan anderen op te dringen. Ratten zijn eerlijk in hun manier van zakendoen en verwachten dat ook van anderen. Als ze het gevoel hebben te zijn bedrogen of dat iemand misbruik van hun vertrouwen heeft gemaakt, kunnen ze diep gekwetst zijn. Soms hebben zij een te hoog gegrepen doel voor ogen, in hun relaties met vrienden of in hun carrière, maar naarmate ze ouder worden worden ze realistischer en toleranter.

Op middelbare leeftijd zullen ratten, als alles goed verloopt, in staat zijn hun levensdoelen te bereiken. Tot op hoge leeftijd kunnen hun carrières succesvol zijn. Voor het bereiken van het hoogste geluk, eerbetoon en rijkdom, zullen zij ondanks hun welvarendheid echter vaak moeten wijken voor anderen, zoals het paard.

Rat, Draak en Aap zijn positief ingesteld. Zij verzetten heel wat werk. Deze drie Diertekens streven naar succes en bezit. Zij willen hun werk en streven beloond zien. Rat, Draak en Aap maken zich zorgen over de toekomst. Daarom werken zij ook zo hard. Deze drie tekens hebben ideeën, die zij verwezenlijkt willen zien. Zij tonen zin voor initiatief en zorgen voor vooruitgang en vernieuwing. Omdat zij zeer actief zijn en behoefte hebben aan het verrichten van bijzondere prestaties, zijn zij heel geschikt voor het zakenleven en alles wat met commerciële en financiële zaken van doen heeft.

De Rat verstrooit soms energie omdat hij bij teveel dingen is betrokken, en zich dan slecht kan ontspannen. Hij heeft veel verbeeldingskracht, is soms indiscreet en vaak een beetje lichtgelovig.

Als kind is de Rat erg slim voor zijn of haar leeftijd en kan hij goed voor zichzelf opkomen. De Rattenouder kan niet zo goed overweg met supergevoelige kinderen.

De Rat is een warm, sexy en hartstochtelijke minnaar of minnares en kan in feite met iedereen wel opschieten, met uitzondering van het Paard.

Rat

creatief, intelligent, temperamentvol,
eerlijk in zaken,
Uitstraling, zuinigheid, gezelligheid, expansiviteit, jovialiteit, 'het gezond verstand.

Vrienden
Goed met de Draak, Os en Aap, slecht met het Paard, de Haan en de Geit
Vrije tijd / hobby

Autorijden, iets maken en verzamelen. Modelbouw en oude, antieke auto's opknappen.

Vriendschap
trouwe vriend, maar houdt wel van roddelen, en wanneer je een Rat echt teleurstelt kan hij of zij je laten vallen als een baksteen.
kenmerken
heel vindingrijk, hardwerkend, de ondernemer van de dierenriem, charmant, intelligent, populair en gericht op sociale gebeurtenissen. Hij maakt makkelijk vrienden en heeft mensenkennis
Smaak
Goede wijn, lekker eten en dure kleren.

Vakantie

Stadjes en (water)sportoorden.