Suske en Wiske

Albums

Album rode serie 67 tot en met 102Albums rode serie 102-150  
 
Suske en Wiske: Achtergrond en Inleiding
Personages in de Suske en Wiske Albums
Suske en Wiske Albums
Nieuws over Suske en Wiske
 

Suske en Wiske album: De klankentapper103 De klankentapper

Na de ontmoeting met een rijk Frans meisje (Nanaette) duikelen Suske en Wiske in een nieuw avontuur! Het meisje wordt met de dood bedreigd en wordt nog ziek ook. Door de nieuwe uitvinding van Barabas (de klankentapper) kunnen de boeven worden gestopt.

Suske en Wiske album: de wilde weldoener104 De wilde weldoener

Door een ring kan men geld toveren en Lambik gaat daar als weldoener gebruik van maken. Hij wordt opgemerkt door enkele bandieten die hem ontvoeren naar Indië. Na vele problemen belandt de ring bij de maharadja, de rechtmatige eigenaar.

105 De Koning drinkt

Tante Sidonia komt in het bezit van een spiegel waarmee ze in het verleden kan kijken. In dat verleden helpen Suske, Wiske en tante Sidonia een koning met een droge lever, door hem bier te geven. Maar een andere koning wil het recept graag hebben...

Suske en Wiske album: De charmante koffiepot106 De charmante koffiepot

Lambik raakt bevriend met een sprekende koffiepot (Teut). Deze bezit een schat, die de ploegbaas van de meesteres van Teut wil hebben. Uiteindelijk blijkt de schat een mooie spreuk te zijn...

Suske en Wiske album: De Sprietatoom107 De Sprietatoom

Lambik verschijnt officieel in de serie Suske en Wiske. Tijdens het kamperen zien Suske en Wiske een klein mannetje dat 'Savantas' roept. Hij blijkt verkleind te zijn door een ex-medewerker van Barabas. Hij heeft een uitvinding van Barabas gestolen waarmee hij alles wil verkleinen. Suske, Wiske en Lambik weten hem te stoppen.

Suske en Wiske album: Twee Toffe Totems108 Twee Toffe Totems

Lambik, Suske, Wiske en Schanulleke worden naar een indianenstam gestuurd om daar antwoord te krijgen op de vraag hoe de wereld te verbeteren. Maar er moeten eerst twee totems herenigd worden om antwoord te krijgen.

Suske en Wiske album: De Wolkeneters109 De Wolkeneters

Nadat er een vreemd voorwerp door het dak van Lambik en Jeroms huis is gevallen wordt Lambik ontvoerd. De vrienden gaan hem zoeken en ontdekken een planeet met een robotbevolking. Twee geleerden willen een wereld met alleen robots, maar zien in dat dit niet mogelijk is!

Suske en Wiske album: de zingende zwammen110 De zingende zwammen

Op een kermis worden kinderen op een geheimzinnige manier opgeslokt door balonnen, die een drietal feeën verkopen, zij kunnen echter niet verklaren waarom de kinderen verdwijnen. De vrienden helpen om de kinderen weer terug te krijgen naar hun ouders.

Suske en Wiske album: de schat van beersel111 De schat van Beersel

Het slot Beersel herbergt een grote schat, die 'bewaakt' wordt door een enorme net-vleermuis. Lambik, Suske en Wiske gaan naar de middeleeuwen om de schat te zoeken en deze in het heden te bemachtigen voordat de valse broers hem te pakken krijgen.

Suske en Wiske album: de groene splinter112 De groene splinter

Een metaal dat lichter is dan lucht ligt verborgen in een gebied dat nog in de prehistorie verkeert. Lambik, Suske en Wiske gaan dat metaal op verzoek van een professor halen, maar ze vinden tegenstand van boeven en raken verwikkeld in een strijd tussen twee volken.

Suske en Wiske album: het geheim van de gladiatoren113 het geheim van de gladiatoren

Suske, Wiske en Lambik leven in de Romeinse tijd. Lambik moet als gladiator optreden. Als hij het leven van de keizer redt wordt hij een bevoorrecht man, maar raakt uit de gratie als hij geen goud kan leveren, samen met de leeuw Titus nemen de vrienden het op voor de onderdrukten!

114 De Tartaarse helm

Door een hypnotiseur belandde Suske, Wiske en Lambik in het Brugge van de dertiende eeuw. Ze moeten in opdracht van de Doge van Venetië een wapen halen bij Marco Polo in Azië, na vele avonturen weten ze het wapen (een Tartaarse helm met het recept van het buskruit) naar Venetië te halen, waar het recept verloren gaat.

Suske en Wiske album: de gezanten van mars115 De gezanten van Mars

In dit verhaal wordt er ingespeeld op de ruimtegekte uit die tijd. Lambik, Suske en Wiske worden ontvoerd door een ruimteschip, boeven willen de schepen vernietigen en aan het eind land er een schip in Parijs, met echte ruimtewezens of toch niet...?

Suske en Wiske album: de bronzen sleutel116 De bronzen sleutel

Onder het prinsdom Mocano (Monaco) leeft een enorme dinosaurus, die achter grote deuren gevangen zit. Enkele boeven denken echter dat er achter de deuren een schat ligt en een ramp dreigt...

Suske en Wiske album: de toornige tjiftjaf117 De toornige tjiftjaf

Lambik en Sidonia trekken ten strijde tegen de vogelterreur van nestrovers en vogelvangers. Ze krijgen veel tegenstand van een terreurbende maar met Suske, Wiske en Jerom lukt het om de bende aan de politie over te dragen.

Suske en Wiske album: de gouden cirkel118 De gouden cirkel

Als professor Barabas ziek wordt kan hij alleen nog gered worden door een aantal capsules. Deze heeft hij weggeven tijdens een reis door Azië. Uiteraard gaan de vrienden ze zoeken, maar Snoeffel en Gaffel willen deze capsules ook beachtigen. Na een moeilijke tocht lukt het de vrienden toch om de professor beter te maken!

Suske en Wiske album: het sprekende testament119 Het sprekende testament

Lambik krijgt een tape in handen met een testament erop waarin staat dat hij een miljoen erft als hij met een zelfgemaakt voertuig de Rally der duizend gevaren overleeft. Als er echter nog iemand (verkleed als kat) meedoet ontstaat er een spannende strijd. Lambik wint uiteindelijk...

Suske en Wiske album: de geverniste zeerovers120 De geverniste zeerovers

Lambik heeft van zijn geld een schip gekocht waar het op spookt. De vrienden komen op een verlaten eiland terecht waar een groep tinnen zeerovers een kist bewaken met de goede wil van de mensheid, de kist is echter leeg...

Suske en Wiske album: de duistere diamant121 De duistere diamant

Tijdens een logeerpartij vinden Suske en Wiske een zwarte diament. De steen heeft iets eigenaardigs..hij laat de glimlach van de eigenaar verdwijnen! Nadat de vrienden in de terug in de tijd worden geflitst en het raadsel bij een alchimist hebben opgelost, komen de glimlachen weer terug!

Suske en Wiske album: de kale kapper122 De kale kapper

Door een ongeluk worden drie zonen van de koningin van de Estabieten naar de huidige tijd gestuurd, ze hebben ruzie met hun moeder over hun lange haren. Zij bezit ook een haargroeimiddel, als Lambik dat wil hebben onstaat er een compleet avontuur!

Suske en Wiske album: de zwarte zwaan123 De zwart zwaan

Lambik en Jerom gaan beiden in journalistiek, Jerom krijgt zijn informatie via een zigeunerin met een glazen bol. Deze vrouw verdwijnt echter, ze wordt ontvoerd door haar broers. De vrienden gaan naar haar op zoek...

Suske en Wiske album: het vliegende bed124 Het vliegende bed

Als cadeautje voor Wiskes verjaardag wordt Schanulleke gemechaniseerd en gaat er vandoor, Lambik die er achter aan gaat belandt op een vliegend bed. Zo komen ze achter een formule die drie vliegende bedden bij zich dragen. De vrienden gaan op zoek naar die bedden. Schanulleke wordt ook nog enorm groot...

Suske en Wiske album: de texasrakkers125 De texasrakkers

Een dorp in Taxas werd aan de voet van een wankelend rotsblok gebouwd, de inwoners zijn erg bang en daar maakt Jim Parasijt gebruik van. Hij heeft ook de rangers verkleind en in flessen gestopt en wil het rotsblok opblazen. Aan de vrienden de taak hier wat tegen te doen.

Suske en Wiske album: de windmakers126 De windmakers

Lambik, tante Sidonie en Jerom hebben regelmatig ruzie met de buren (Theofiel en zijn vrouw). Hun tuin wrodt overspoeld door enorme slakken en Lambik ontvangt geheimzinnige brieven van de V.V.D. Na onderzoek blijkt dat Suske en Wiske de brieven en de slakken hebben gemaakt. Zij zitten in een kamp met andere kinderen van verschillende nationaliteiten en willen de wereldvrede bevorderen.

Suske en Wiske album: de knokkersburcht127 De knokkersburcht

Nadat de vrienden naar een burcht in Schotland gaan ontmoetten ze twee 'clans' die beide beweren de rechtmatige eigenaar van de burcht te zijn. Na de tussenkomst van tante Sidonia en een spiegel wordt de ruzie tussen beide families opgelost.

Suske en Wiske album: het brommende brons128 Het brommende brons

Nadat er een speciaal steentje in Schanulleke is aangebracht kan Wiske met beelden praten. Ze hoort zo dat er een vakbond opgericht gaat worden door en voor boeven. De vrienden proberen dat natuurlijk tegen te houden.

Suske en Wiske album: prinses zagemeel129 Prinses Zagemeel

Doordat Si-di-Ben-Moka Schanulleke wil hebben vallen de vrienden in een avontuur in Arabië. Lambik wordt omgetoverd tot half paard half mens en Schanulleke blijkt het zaagsel te bevatten van een prinses en de vrouw van Si-di-Ben-Moka.

Suske en Wiske album: de steensnoepers130 De steensnoepers

Lambik vindt een Toeketoe, een beestje dat in Tunesië van stenen leeft. Maar ze worden bedreigt door Poweril, die bergen opkoopt om zo stenen te verkopen aan de arme landen. De vrienden trekken tegen deze man en zijn cornuiten ten strijde.

Suske en Wiske album: het zingende nijlpaard131 Het zingende nijlpaard

Prinses Banylon is betoverd in een nijlpaard, de betovering kan ongedaan gemaakt worden als er zingend nijlpaard wordt gevonden. Als men in een museum een trompet willen stelen met toverkracht botsen ze tegen Lambik, die zo in het avontuur belandt. De vrienden gaan hem terughalen en vinden hem na veel avonturen.

Suske en Wiske album: de stierentemmer132 De stierentemmer

Het neefje van tante Sidonia wordt ontvoerd naar Spanje. De vrienden gaan er achteraan. Lambik is daar een carriëre begonnen als stierenvechter en Wiske is met de ontvoerders mee als verzorgster van het neefje. Ze komen bij de vader, die een vereniging heeft: Vrienden van de stier. Lambik doodt de stier in de arena niet en de boeven worden uitgeschakeld.

Suske en Wiske album: de tuf tuf club133 De tuf-tuf-club

De vrienden willen een reeks inbraken oplossen, maar dat gaat moeizaam, want een heks heeft alle nakomelingen van een baron vervloekt. Hij wilde honderd jaar geleden geen grond aan de heks verkopen. Als ze uiteindelijk de grond krijgt blijft ze lastig.

Suske en Wiske album: de witte uil134 De witte uil

Arthur wordt ontvoerd naar China. Daar blijkt dat een prinses beschermd wordt door een zonderlinge vogel, boeven die haar van de troon stoten laten alle zonderlinge vogels weghalen, dus ook Arthur. Met tussenkomst van Suske en Wiske komt echter alles goed.

Suske en Wiske album: de gekke gokker135 De gekke gokker

Lambik raakt in de macht van het gokken door Jack Potfees. De vrienden doen er alles aan om de ondergang van Lambik tegen te houden. Met de hulp van het spaarvarken (de tegenpool van Jack) lukt het uiteindelijk!

Suske en Wiske album: de bokkerijders136 De bokkerijders

Lambik blijkt afstammeling te zijn van een bokkerijder. Samen met Suske en Wiske strijden ze tegen de zilveren bok, die het zilver bij zich draagt uit de kerken. Lambik, Suske en Wiske leveren een harde strijd om uiteindelijk te overwinnen!

Suske en Wiske album: de ringelingschat137 De ringelingschat

Nadat Suske, Wiske en Lambik van het Rijnwater hebben gedronken belanden ze in het jaar 1100 en komen erachter dat er een schat wordt gestolen door een groep dwergen. Lambik verslaat een draak en wordt zo onverslaanbaar. Na een leuk avontuur brengt vadertje tijd ze weernaar het heden.

Suske en Wiske album: bibbergoud138 Bibbergoud

Lambik koopt een plan van een goudmijn en vertrekt naar Amerika. De rest reist hem gelukkig achterna, want hij moet al meteen gered worden . Hij moet ook trouwen met een vrouw uit een indianen-stam, maar wordt dan weer gered door een locomotief. Als men de goudader vind, verteld tante Sidonia dat lui rijk worden helemaal niet goed is.

Suske en Wiske album: de boze boomzalver139 De boze boomzalver

Jerom en Lambik maken bomen beter en ontvoeren industriëlen om ze een les over de natuur te geven. Eén iemand wil echter niet en maakt de bomen ziek, als zijn dochter echt ziek wordt is er alleen een oude wijze eik die haar kan redden.

Suske en Wiske album: de zwarte madam140 De zwarte madam

De zwarte madam weet Lambik in haar macht te krijgen en wil hem het Belfort van Kortrijk laten opblazen. Samen met Suske en Wiske bindt Lambik de strijd met haar aan en met de hulp van Sus Antigoon lukt dat!

Suske en Wiske album: het bevroren vuur141 Het bevroren vuur

De vrienden willen een raadsel rond een oud vikingschip oplossen, maar komen in een avontuur terecht waar het koud is! Op Wiske na bevriezen ze dan ook, maar de sneeuwvrouw laat de viking tot inkeer komen en het gebied smelt weer.

Suske en Wiske album: de mottenvanger142 De mottenvanger

Na een ontmoeting met een dienaar van de oorlogsgod Mars, gaan de vrienden naar de maan. Daar leven twee volkeren in vrede, maar de dienaar wil oorlog, tante Sidonia en Lambik worden tot leider gekozen van beide volkeren en er onstaat oorlog, aan Suske en Wiske de taak dat op te lossen...

Suske en Wiske album: de malle mergpijp143 De malle mergpijp

Jerom, die het leven een beetje beu is verdwijnt spoorloos. De vrienden gaan hem zoeken in een ondergrondse oude wereld, waar ze Jerom zijn moeder ontmoetten. Maar zelfs in de oude wereld is Krimson...

Suske en Wiske album: Lambiorix144 Labiorix

Lambiorix is de leider van een stam die een vervanger nodig heeft. Lambik wordt uit het heden naar het verleden geplaatst. Daar wordt hij opgelicht door een rivaal, die de bevolkong uitbuit. Na een lange strijd overwinnen de vrienden uiteindelijk.

Suske en Wiske album: de stalen bloempot145 De stalen bloempot

Suske wordt naar Amoras terug gehaald als koning van Amoras. Daar gebeuren vreemde dingen. De bende van de bloempotters wil in plaats van een kathedraal een toren van Babel bouwen...

Suske en Wiske album: de sterrenplukkers146 De sterrenplukkers

Lambik krijgt een beeldje met wenskracht in handen. Hij richt er een kolonie voor clochards mee op bij Parijs. Uiteindelijk wordt het beeldje vernietigd.

Suske en Wiske album: de poppenpakker147 De poppenpakker

Als Lambik in de macht raakt van de duivel, moet hij poppen stelen. Eens in de honderd jaar komen alle poppen tot leven en dat wil de duivel voorkomen...

Suske en Wiske album: de lachende wolf148 De lachende wolf

Tante Sidonia neemt in Alaska een bonthandel over, maar daar is een bende die jaagt op de kariboes. Lambik, Suske en Wiske worden gevraagd om te helpen bij de uitschakeling van de bende. En Suske en Wiske worden zelfs veranderd in kariboes...

Suske en Wiske album: de galdde glipper149 De gladde glipper

Een spook neemt Suske, Wiske en Lambik mee naar de Spaanse bezetting van de Nederlanden. De vrienden moeten een genadebrief bezorgen zodat het dorp Kriekebeke blijft behouden. Uiteindelijk lukt dat!

Suske en Wiske album: het spaanse spook150 Het spaanse spook

Een inbreker (Gladde Glipper) is nog steeds in de macht van een boze tovenaar. De vriende gaan terug naar het verleden om de vloek te kunnen verlossen, zodat Gladde Glipper kan rusten.

 
  Album rode serie 67 tot en met 102Albums rode serie 102-150  
  Stripspagina | Agent 327 | Asterix | Buck Danny | Michel Vaillant
Walter Slimmens SlimpieWeb SlimpieBlog