Suske en Wiske

Albums

Album rode serie 67 tot en met 102Albums rode serie 102-150  
 
Suske en Wiske: Achtergrond en Inleiding
Personages in de Suske en Wiske Albums
Suske en Wiske Albums
Nieuws over Suske en Wiske
 

 

   
     
     

Parodie op suske en wiske

Deze strips hebben niets te maken met de oorspronkelijke Suske en Wiske-reeks van de Belgische tekenaar Willy Vandersteen, maar het betreft hier één pikante en één politieke persiflage op deze beroemde stripserie

De Keizerkraker

Een anti-autoritaire parodie op Suske en Wiske. Suske en Wiske vertrekken naar Amsterdam omdat Lambiek van een zekere Pistoelen Pietje een "riante villa" heeft gekocht, die hij betaalde met Sidonia's spaargeld. De villa blijkt in werkelijkheid een vervallen pakhuis te zijn, bewoon door krakers. Op die manier komen "onze helden" in contact met de Amsterdamse kraakbeweging, iets waar de ME niet dankbaar voor is, want tegen het brute geweld van Jerom blijkt de ME niet opgewassen te zijn. Lambiek gaat zonder het door te hebben werken als drugsdealer en tante Sidonia komt in de prostitutie terecht (waarbij ze voor een travestiet wordt aangezien)

De Glundererende Gluurder

3 korte sexverhalen over Suske, Wiske, tante Sidonia, Lambik, Jerom en zelfs professor Barabas.

Het eerste verhaal heeft te maken met een magisch beeldje dat Lambik op een veiling heeft gekocht en dat de lusten opwekt bij de personen die er in aanraking mee komen. In het tweede verhaal gaat Wiske terug in de tijd naar de tijd van de gladiatoren. In het derde verhaal gaan Lambik en Jerom op vakantie. Later blijken Suske en Wiske daar op vakantie te zijn en komen ze elkaar in een sta(n)dje tegen. Omdat Sidonia alleen thuis is, besluit ze de bloemetjes buiten te zetten en ook op vakantie te gaan.

parodie op suske en wiskeAchterkant De Glunderende Gluurder

Hierop staan kopien van krantenartikelen die er zijn geweest over de twee parodien op Suske en Wiske.

 
  Album rode serie 67 tot en met 102Albums rode serie 102-150  
  Stripspagina Agent 327 Asterix Buck Danny Michel Vaillant
Walter Slimmens SlimpieWeb SlimpieBlog
 
XXX