Suske en Wiske

Albums

Album rode serie 67 tot en met 102Albums rode serie 102-150  
 
Suske en Wiske: Achtergrond en Inleiding
Personages in de Suske en Wiske Albums
Suske en Wiske Albums
Nieuws over Suske en Wiske
 

Suske en Wiske Album: De poenschepper67 De Poenschepper

Lambik laat zich verleiden door een contract te tekenen waardoor hij rijk zal worden. Het nadeel is dat zijn hart langzaam wordt gestolen door een machine. Dankzij de vrienden en Fantamoer, een zwerver, kan het contract uiteindelijk toch worden verbroken.

Suske en Wiske Album: eiland amoras68 Het eiland Amaros

Door toeval komen Wiske en Sidonia in aanraking met het onbekende eiland Amoras. Met de Gironef gaan ze op zoek naar het eiland en komen daar in aanraking met Suske en Sus Antigoon. Wiske wordt koningin van Amoras en met behulp van de clan der Mageren heroveren zij het eiland van de Vetten.

Suske en Wiske Album: de nerveuze nerviers69 De nerveuze nerviers

Door een ontploffing komen drie bosgeesten vrij die door een ongeluk naar de tijd van de oude belgen worden geflitst met de teletijdmachine. Jerom zal hen proberen te stoppen, maar pas nadat de andere vrienden worden overgeflitst wordt de strijd gewonnen.

Suske en Wiske Album: de spokenjagers70 De spokenjagers

Jerom gaat werken als butler. Al gauw blijkt dat er van alles mis is op het kasteel. Door een ongeluk gaat er een kist open met spoken die het hebben gemunt op zijn basin. De vrienden komen gelukkig te hulp en laten de spoken voorgoed verdwijnen.

Suske en Wiske Album: wattman71 Wattman

Tram zeven en zijn bestuurder Wattman worden gegijzeld door twee boeven op het moment dat Suske en Wiske aan boord zijn. Door een ongeluk komen ze via de teletijdmachine in verschillende tijden terecht. Professor Barabas weet ze uiteindelijk allemaal terug te flitsen.

Suske en Wiske Album: jeromba de griek72 Jeromba de Griek

Jerom denkt door geheugenverlies dat hij een Griek is. Een oude kruisvaarder krijgt pas rust als een gestolen kromzwaardaan de zoldering van de Aya Sofia wordt gehangen. Jerom krijgt dat te horen en gaat met de vrienden op zoek naar het zwaard.

Suske en Wiske Album: zoemende ei73 Het zoemende ei

Een buitenaards ei is naar de aarde gezonden. Barabas ontcijfert de locatie van het ei en gaat op zoek. Krimson is er ook te vinden, hij ontvoerd Suske en Wiske! Uiteindelijk vinden ze het ei en gaat het open.

Suske en Wiske Album: de koddig kater74 De koddige kater

Lambik krijgt door een grondspeculant een hart van ijs en wordt gebruikt om plannen uit te voeren. De kater van de grafin Altenfels verijdelt echter met haar magische ogen een plan om een stadje te vernietigen.

Suske en Wiske Album: het mini mierennest75 Het mini mierenest

De vrienden lijden een schipbreuk en komen terecht op een enorme ark. Het schip zinkt echter en alle opvarenden raken op een onbewoond eiland. Hier stichten ze een wereldje zonder ruzie, totdat er goud wordt ontdekt. Men komt echter wel weer thuis!

Suske en Wiske Album: de ijzeren schelvis76 De ijzeren schelvis

De vrienden komen in aanraking met het zeemeerminnetje Nikki. De vrienden gaan op zoek naar de parels van geluk, maar de boven Sjam en Foeters zijn ook op zoek.

Suske en Wiske Album: apenkermis77 De Apenkermis

Door de straling van een komeet worden de apen superslim en willen ze de wereld vernietigen met een raket. De vrienden weten dit echter te voorkomen en bovendien de meteor te vernietigen.

Suske en Wiske Album: de dulle griet78 De dulle griet

Nadat Barabas de dulle griet levend heeft gemaakt zaait deze paniek in de stad. Na vele pogingen lukt het de vrienden om de dulle griet weer te laten verdwijnen.

Suske en Wiske Album: zeven snaren79 De zeven snaren

Antanneke wil de harp met zeven snaren vernietigd hebben, zodat de werken van Barmhartigheid niet meer worden beoefend. Suske, Wiske en de anderen willen dit tegengaan. Uiteindelijk verdwijnt de harp.

Suske en Wiske Album: brullende berg80 De brullende berg

Door toeval komt er een reus bij Suske en Wiske terecht. Hij weet hen over te halen mee te gaan naar Tibet. Er is echter van alles mis in de bergen, samen met de vrienden wil de reus de problemen oplossen.

Suske en Wiske Album: circusbaron81 De circusbaron

Als Jerom wordt ontvoerd gaan de vrienden hem zoeken. Ze belanden uiteindelijk op een circusterrein, waar vreemde dingen gebeuren.

Suske en Wiske Album: gramme huurling82 De gramme huurling

Lambik besluit om huurling te worden in Afrika, de vrienden gaan ook mee, maar die gaan een stam helpen. Samen met Lambik proberen ze het dorp te bevrijden van een kwaadaardige tovenaar.

Suske en Wiske Album: straatridder83 De straatridder

Barend, een zwerver wordt geholpen door Suske en Wiske. Lambik komt op het idee om ook mensen te gaan helpen, Jerom helpt hem graag mee. Maar een corrupte advocaat wil Lambik dwarsbomen...

Suske en Wiske Album: de stemmenrover84 De stemmenrover

Als Lambik zijn stem verliest gaan de vrienden op zoek naar zijn stem in Japan. Een tovenaar heeft zijn stem daar nodig om een prinses van de troon te stoten. De vrienden helpen Lambik om zijn stem terug te krijgen en de prinses om op de troon te blijven.

Suske en Wiske Album: schone slaper85 De schone slaper

Nadat een fee een sprookjesland heeft getoverd verliest ze haar staf! Aangezien Wiske gestoken is door een wesp in haar oog, heeft ze de staf hard nodig. Maar enkele boeven hebben het ook op de staf voorzien.

Suske en Wiske Album: tedere tronica86 Tedere Tronica

Tronica, een vrolijke robot-uitvinding van professor Barabas, veroverd het hart van Lambik en Jerom. Tevens zitten er twee boeven achter haar aan. Het spel eindigd wanneer er een mannelijke robot verschijnt!

Suske en Wiske Album: vliegende aap87 De vliegende aap

Tronica, een vrolijke robot-uitvinding van professor Barabas, veroverd het hart van Lambik en Jerom. Tevens zitten er twee boeven achter haar aan. Het spel eindigd wanneer er een mannelijke robot verschijnt!

Suske en Wiske Album: tamtamkloppers88 De Tamtamkloppers

Tronica, een vrolijke robot-uitvinding van professor Barabas, veroverd het hart van Lambik en Jerom. Tevens zitten er twee boeven achter haar aan. Het spel eindigd wanneer er een mannelijke robot verschijnt!

Suske en Wiske Album: dolle musketier89 De dolle musketier

Als cadeau worden de vrienden teruggeflitst naar de 17de eeuw. Daar aangekomen gaan ze in dienst bij de Franse koningin met als opdracht de Franse opvolger te zoeken. Na vele avonturen en de kennismaking met Jerom (!) vinden ze de opvolger.

Suske en Wiske Album: sjeik el rojenbiet90 Sjeik el rojenbiet

Om een gouden dolk terug te brengen naar een sjeik in het Midden-Oosten, moeten de vrienden veel moeite doen! Er zitten namelijk andere personen achter de dolk aan!

Suske en Wiske Album: speelgoedzaaier91 De speelgoedzaaier

In dit verhaal moet Lambik een tijdje de troon overnemen van het rijk Bazaria, hij begint het land te moderniseren en van speelgoed te voorzien, maar er zijn verraders

Suske en Wiske Album: briesende bruid92 De briesende bruid

Tante Sidonia wil trouwen! Ze zoekt overal naar een man, maar elke trouwerij mislukt, totdat ze met de ware voor het altaar staat, maar dan grijpt Willy Vandersteen in...

Suske en Wiske Album: snorrende snor93 De snorrende snor

Sidonia's vader Snor komt op een dag binnevallen en vetelt een 'dinges' te hebben gezien. Nadat ze met z'n allen op onderzoek zijn gegaan komen ze bij de thuisbasis van de 'dinges'.

Suske en Wiske Album: sissende sampam94 De sissende sampam

De bende Het Masker heeft een sissende sampan waarmee zij kinderen lokken om voor hen werken. De vrienden gaan op avontuur en komen erachter dat Krimson er achter zit!

Suske en Wiske Album: kleppende klipper95 De kleppende klipper

Het spookschip de Klipper is het tafereel waar Suske en Wiske een avontuur beleven rond een gouveneur en een diamantmijn.

Suske en Wiske Album: rijmende paard96 Het rijmende paard

Per abuis haalt prof. Barabas een paard van een schilderij en wordt daardoor levend. Het arme beest gaat op zoek naar zijn baas, Suske en Wiske gaan helpen. Maar Krimson wil het paard ook bemachtigen!

Suske en Wiske Album: jungle bloem97 De junglebloem

De zwerver Jonathan en zijn aapje krijgen een kostbare edelsteen in handen, die enkele boeven graag willen stelen! Als Suske en Wiske op het aapje passen krijgen zij natuurlijk te maken met de boeven!

Suske en Wiske Album: hondenparadijs98 Het hondenparadijs

Tobias, een zwerfhondje, wordt meegenomen door Suske en Wiske. Dit tot ergenis van Lambik, die niet met het beestje kan opschieten. Het hondje is echter wel de hulp voor de mensheid!

Suske en Wiske Album: kwakstralen99 De kwakstralen

De wezentjes van Kwakurnus bezitten een bijzondere straal, die de bende van het Gouden Kalf graag wil hebben! De vrienden gaan de strijd aan in Madurodam en schakelen de boeven uit.

Suske en Wiske Album: gouden paard100 Het gouden paard

Lambik, Suske en Wiske leven in de zestiende eeuw, ze zijn op weg om een goud paard naar keizer Montezuma te brengen. Alleen moeten ze wel her en der afrekenen met Tabaskanen en andere boeven.

Suske en Wiske Album: kaartendans101 De Kaartendans

Door een speciale speelkaart en Wiske komen onze vrienden uit bij fam. van Zwollem. Daar gaan zij op onderzoek uit naar de levensgrote speelkaarten en vinden een onderwaterkasteel. Daar spelen zich allerlei taferelen af wat uiteindelijk leidt tot geluk en een glimlach op de kaart waarmee alles begon.

Suske en Wiske Album: dromendiefstal102 De dromendiefstal

Bewoners van de planeet Etwoil kunnen niet dromen en doen er alles aan om de dromen van iedereen te stelen. Na een reis naar Cambodja en een ontmoeting met de wezens offert Lambik zijn leven op om een middel (een bepaald soort paddestoelen) voor de wezens te halen zodat ook zij kunnen dromen.

 
  Album rode serie 67 tot en met 102Albums rode serie 102-150  
  Stripspagina | Agent 327 | Asterix | Buck Danny | Michel Vaillant
Walter Slimmens SlimpieWeb SlimpieBlog